OM OSS

Starbreeze Nebula

Nebula är navet som förbinder vårt community med våra spel, och våra spelare med varandra. Genom plattformen strävar vi efter att skapa ett aktivt och engagerat community runt våra spel – och leverera värde till våra spelare.

Starbreeze Nebula är vår medlemsplattform, med målet att kunna kommunicera med alla spelare av Starbreeze spel – både egna titlar och spel i vår förläggarverksamhet. Vårt mål är att adderas värde genom unikt innehåll, nyheter, tävlingar såväl som att tillhandahålla funktionalitet som förbättrar spelupplevelsen, till exempel cloud-save och cross-play.

Genom Starbreeze Nebula kan spelare få belöningar för framsteg i sitt spelande, bland annat nya kosmetiska tillägg i spelen. Belöningarna varierar och inkluderar exempelvis så kallade cross-title promotions, där spelaren utför uppgifter i ett spel för att sedan bli belönad i ett annat. Belöningsformen är ett exempel på nya möjligheter som Starbreeze Nebula erbjuder vad gäller marknadsföringen av hela Starbreeze spelportfölj. Starbreeze Nebula är även det som möjliggör spel över plattformsgränser, så kallat cross-play.

Starbreeze Nebula

En av ambitionerna med Nebula är att på sikt även ge möjlighet till att framsteg inom ett spel på en plattform ska kunna överföras till en annan plattform. Sammantaget är ambitionen och förhoppningen med Starbreeze Nebula att spelare ska få upp ögonen för fler Starbreeze-titlar, samtidigt som det bidrar till att varje respektive spels livslängd utökas.

Möjligheterna att kunna dra nytta av styrkan i hela vårt communitys storlek var, fram till introduktionen av Starbreeze Nebula, begränsat. Introduktionen av plattformen skapar nya kommersiella möjligheter där vi via Starbreeze Nebulas landningssida kan kommunicera nyheter om vår spelportfölj direkt till spelarna och marknadsföra titlar direkt via Nebula eller mailutskick. Det innebär att Starbreeze Nebula inte bara är ett kraftfullt verktyg för oss att kommunicera med våra spelare utan kommer också bidra till att göra Starbreeze till en attraktiv förläggare av tredjepartsutvecklade spel.

Marknads­översikt

Den globala spelarbasen, inkluderat konsol-, PC- och mobilspel uppskattas till nästan 3,3 miljarder spelare som tillsammans spenderar nästan 200 miljarder dollar per år. 

Åk till toppen